06 349 30 747

Zeilen voor de jeugd

Volg een zeilcursus in Amsterdam! Woon je in de buurt en heb je altijd al willen leren zeilen? Kom dan gezellig elke dag voor een weekje bij ons zeilen! Of kies één van de mogelijkheden in het voor- of najaar. Lees hieronder waar je uit kunt kiezen.

 

Zeilschool het Nieuwe Meer heeft verschillende boottypes:

De optimist voor 7 jaar t/m 12 jaar (CWO jeugdzeilen)
De Laser Pico voor 11 jaar t/m 14 jaar (CWO jeugdzeilen 2-mans)
De Laser Pico voor 15 jaar t/m 16 jaar (CWO zwaardboot 1-mans)
De Laser vanaf 15 jaar met minimaal CWO II Pico-diploma (CWO zwaardboot 1-mans)
De Valk voor 11 jaar t/m 13 jaar (CWO jeugdkielboot)
De Valk voor 14 jaar t/m 80 jaar (CWO kielboot)

 

Heb je je ouders kunnen overhalen dat je op zeilkamp mag? Of kan je niet wachten nadat je vorig jaar bent wezen zeilen? Dat is leuk!

Elke ochtend beginnen we om half 10. Je wordt opgevangen door je instructeur en ontmoet meteen de rest van je groepje. Zwemvesten aan, uitleg wat we gaan doen die ochtend, bootje kiezen, en dan slepen we je het water op. Ben je al vaker geweest en al een paar diploma’s op zak? Dan kan je steeds meer zelf en worden de lessen ook uitdagender. Misschien vaar je zelf wel de sloot uit.

Op de plas leggen we vaak al een vlot uit en daar in de buurt beginnen we de dag. We helpen je met het optuigen van je boot of dagen je uit om het helemaal zelf te doen. Daarna is het varen geblazen! We blijven met je groep altijd allemaal dicht bij elkaar. Tussendoor doen we natuurlijk ook spelletjes. Zowel op het water als in het Amsterdamsebos. We zeilen zo veel mogelijk uit ook als het iets harder waait, dan zoeken wij beschut water op de plas. Is het weer te slecht om te zeilen, dan passen wij het programma daarop aan. We zorgen dan voor een leuk en leerzaam programma op de zeilschool of in het Amsterdamsebos.

Aan het einde van de week krijg je van je instructeur een officieel CWO diploma of vorderingenstaat.

 

Optimist

De Optimist is de populairste en grootste jeugdklasse in het zeilen. Als 7 jarige kun je al beginnen en ben je kapitein in je eigen boot. Hoe stoer is dat!

Wedstrijden kunnen tot 15 jaar worden gevaren in deze boot, ook dan is dit een zeer stoere boot. Zeker een aanrader om meerdere jaren in de optimist door te zeilen.

 

Laser Pico

 

De Laser Pico is de ideale boot om je voor te bereiden op het zwaardboot zeilen. Het is een stabielere boot dan de Laser I-mans. Met de mogelijkheid om met of zonder fok (tweede zeil) te varen. Je kan de Laser Pico daarom zowel I-mans als II-mans varen. Leren varen met een joystick, hangen, snelheid, omslaan en rechttrekken zijn echt de zwaardboot kenmerken.

Je pakt het sneller en makkelijker op als je ervoor optimist hebt gevaren tot CWO II/III. De boot is groter en sneller, maar het principe van het zeilen en de joystick zitten er dan al in. Hierdoor haal je sneller het maximale uit de boot. Vanzelfsprekend kun je ook als beginner in de Pico stappen. Wij beginnen dan bij de basis en bouwen het stap voor stap op. Al zin in?

 

Laser 1-mans

De Laser 1-mans is een snelle zwaardboot met één zeil. Afhankelijk van je gewicht en het weer kun je kiezen tussen een Radiaal zeil of een Standaard zeil.

Het is een uitdagende en zeer sportieve boot. Golven over je heen tijdens het hangen, snelheid, omslaan en rechttrekken hoort er allemaal bij wanneer je gaat zeilen in deze leuke boot. Wel heb je minimaal je CWO II uit de pico nodig om je bij ons in te schrijven.

 

Valk (kielboot)

Of ga je liever voor de grotere boot, de Valk? In de Valk krijg je les met drie of vier leeftijdsgenootjes. Dat is super gezellig, maar vraagt ook om samenwerken en communiceren. De Valk is een populaire boot onder zeilscholen door haar stabiele karakter en goede zeileigenschappen. Het is een geschikte boot voor zowel beginners als gevorderde zeilers.

 

Wat moet er mee naar de zeilschool?

Een goed humeur, lunchpakketje, regenkleding (broek en jas), schoenen die nat mogen worden (geen slippers), handdoek, zonnebrandcreme, zwempak of broek, een extra setje droge kleding en eventueel een pet…… dan ben je er wel!

De instructeur neemt altijd voldoende drinken en nog wat lekkers mee het water op.

 

Data & tarieven 2019

Tarieven   Optimist/ Valk Pico I&II-mans/ Laser I-mans
       
Voorjaar      
       
 Meivakantiecursus  
van 9.30 tot 16.30 uur
€ 250,- € 280,-
 Meivakantiecursus van 9.30 tot 16.30 uur  € 310,- € 340,-
       
4 x zondag van 09.30 uur tot 16.30 uur € 245,- € 275,-
       
 Zomer      
Zomercursus    € 350,-  € 380,-
       
Najaar      
       
4 x zondag 8, 15, 22 & 29 sept
van 09.30 uur tot 16.30 uur
€ 245,-  € 275,-

Prijzen zijn inclusief 9% btw en inclusief gebruik van wetsuits en zwemvesten.

Download inschrijfformulier.